Van potlood tekeningen tot aquarel portretten en olieverf schilderingen en van menselijke anatomie tot botanische tekeningen, ik houd enorm van werken met traditionele media om bijzondere en unieke medische illustraties te creëren die prachtig staan in (thuis) kantoren, wachtkamers en woonkamers. De voorbeelden hieronder zijn deels zelf geïniteerd werk, en deels commissies, bijvoorbeeld als cadeau aan een arts of biologie liefhebber. Een origineel idee voor een heel persoonlijk cadeau! 

Werkwijze

Mijn eerste stap bij het maken van een medische illustratie die (een deel van) menselijke of dierlijke anatomie laat zien, is het bestuderen van de anatomie en het op papier zetten van eerste schetsen. Als de eerste schetsen zijn goedgekeurd, begint het uitwerken van de illustratie. Neem hieronder een kijkje achter de schermen bij het maken van deze medische mixed media illustratie van een ongeboren baby met bloemen.

1. De tekening van de bloemenfoetus schetsen
Zoals de meeste van mijn projecten, begon dit project met een schets. Ik gebruikte mijn favoriete potlood, de Prismacolor Col-erase en schetste op printerpapier. In 2020 werkte ik voor een e-learning module aan enkele illustraties van placenta previa en vond het (digitaal) tekenen van foetussen zo leuk dat het een van de eerste onderwerpen was die in me opkwamen. Toen ik een wat beter idee had op wat ik wilde schilderen, heb ik de schets op aquarelpapier overgebracht en verder verfijnd.

2. Aquarel lagen van de botanische baby tekening

Toen de schets voldoende uitgewerkt was op het aquarelpapier, begon ik de eerste lagen aquarel verf aan te brengen en de vormen in te blokken.

Een impressie van het proces is te zien in deze kleine gif. Voor de volledige timelapse van het aquarelgedeelte van de illustratie, klik hier voor de instagram reel van het volledige proces.

3. Kleurpotlood rendering van de botanische baby tekening

Nadat ik de meeste vormen met waterverf had aangegeven, heb ik ze verder verfijnd en met kleurpotloden gedetailleerder aangebracht. Hier besteed ik het meeste tijd aan, het is ook het meest bevredigende deel van het proces; alles komt samen. Klik hier voor een video van het proces.

4. Kunst prints maken

De uiteindelijke medische illustratie werd ingescand om te worden gedigitaliseerd. Van de illustratie zijn hoogwaardige A4 art prints gemaakt, die te koop zijn in mijn webshop. De print is gemaakt op A4 Canon Pro Premium Matte-papier, dat een gladde textuur heeft met een warme witte tint voor die extra speciale prints zonder de reflecterende glans. 

Interesse om een anatomisch kunstwerk te laten maken voor een dierbare of voor jezelf? Ik zou graag meer van dit soort projecten aannemen, laten we contact opnemen! Neem contact op als je nog vragen hebt, voor een vrijblijvend gesprek of een offerte.

Schilderijen in de webshop

Ben je op zoek naar een bijzonder kunstwerk, maar is er geen tijd om het op maat te laten maken? Niet getreurd, ik heb een collectie aan schilderijen beschikbaar in de webshop. Een uniek en persoonlijk cadeau, zonder wachttijd. Hieronder vind je een voorproefje:

Art prints in de webshop

Naast schilderijen is er ook een collectie kunst prints beschikbaar in de webwinkel: deels handgeprinte linoprints, deels hoogwaardige kwaliteit digitale prints. Allemaal gesigneerd en in kleine oplage. 

Nieuwsgierig naar wat er nog meer in de webshop staat? Neem een kijkje via de knop hieronder.