5 manieren om kunst cadeau te doen

Op zoek naar een verjaardagscadeau of kerstcadeau voor een geliefde? Of een origineel presentje voor het afstuderen of promoveren? Wat dacht je ervan om een kunstwerk te schenken?! 

Een kunstwerk, of het nu een kaartje, print of origineel is, is zowel een persoonlijk als een heel bijzonder cadeau. En de tijd nemen om een kunstwerk voor een dierbare of een waardevolle collega te kiezen, is een uitstekende manier om te laten zien hoeveel iemand voor u betekent. Er is geen verkeerde manier om kunst cadeau te doen, wél veel mogelijkheden. Voor elke gelegenheid en ieder budget. Hier zijn 5 voorbeelden van manieren om kunst cadeau te doen:

1. Geef een kunstwerk in opdracht cadeau

Geef een echt uniek stuk cadeau dat volledig is afgestemd op de interesse en smaak van de ontvanger door een kunstwerk in opdracht te geven.
De materialen (van kleurpotlood tot gouache tot olieverf), kleurenpalet, onderwerp en formaat kunnen worden aangepast, waardoor het een ongelooflijk bijzonder cadeau is.


De afbeelding van het hart en de longen verwijst naar een voorbeeld van een op maat gemaakte medische illustratie die in opdracht is gemaakt als verjaardagscadeau voor een arts. Wat een doordacht idee voor een heel persoonlijk cadeau! Na een eerste gesprek over de illustratie ben ik begonnen met het maken van schetsen. Nadat de schetsen waren goedgekeurd, heb ik ze getraceerd naar een mooi papier van hoge kwaliteit en begon ik aan de illustratie te werken.

Wil je meer weten over het in opdracht geven van een kunstwerk voor een geliefde of als cadeau aan uzelf? Laten we contact opnemen!

2. Geef een origineel kunstwerk cadeau

Origineel, niet alleen omdat het creatief is, maar ook omdat het uniek is, waardoor het extra speciaal en waardevol is. Het wordt met de hand geproduceerd en elke kleur en penseelstreek is specifiek gekozen en aangebracht door de hand van de kunstenaar.


Een ander voordeel van het kopen van originele kunstwerken is dat het in waarde kan stijgen. Normaal gesproken verliest het zijn waarde niet omdat het tweedehands is. In plaats daarvan kan het kunstwerk na jaren meer waard zijn dan het waard was toen je het voor het eerst kocht. Je geeft in feite een geweldige investering en een heel persoonlijk en attent cadeau!


De afbeelding van de huismus is een foto van een origineel gouache schilderij dat momenteel te koop is in mijn webshop. Het is gekoppeld aan het originele kunstwerk gedeelte van mijn webshop, waar momenteel de collectie tuinvogels is ondergebracht. 

3. Geef een kunst print cadeau

Kunstprints zijn fantastische cadeaus omdat ze zo kunnen worden gekozen dat ze passen bij het interieur, de persoonlijkheid en de interesses van de ontvanger. Het zijn geschikte en attente geschenken voor elke gelegenheid.


Ze zijn minder duur dan originele stukken, maar kunnen nog steeds erg exclusief zijn - vooral als je op zoek bent naar prints in beperkte oplage. Gedrukt op hoogwaardig papier met hoogwaardige inkten, zullen ze elke kijker versteld doen staan.

 

De gouden tor print komt bijvoorbeeld uit de art print sectie van mijn webshop. Neem gerust een kijkje en kijk of er iets tussen zit dat je aanspreekt!

4. Een ansichtkaart inlijsten

Op zoek naar een manier om een kunstwerk cadeau te doen met een kleiner budget? Wat dacht je van een ansichtkaart in een mooie fotolijst!


In de webshop vind je een mooie selectie ansichtkaarten van hoge kwaliteit voor hele kleine prijzen.

Sommige zijn met de hand gedrukt (linoprints), andere zijn bedrukt met hoogwaardige printerinkt. Het zijn allemaal prachtige, levendige kunstwerken en geweldige cadeau's voor anderen of voor aan je eigen muur.

5. Geef een cadeaubon

Weet je niet helemaal zeker van welk kunstwerk in de smaak zal vallen? Trakteer een speciaal iemand op een cadeaubon en laat ze een kunstwerk kiezen waar ze van houden.
Het bedrag op de cadeaubon is aanpasbaar. Voeg je persoonlijke boodschap toe, vermeld je verzendadres en de cadeaubon wordt feestelijk verpakt bij de ontvanger opgestuurd. Klaar voor hen om te besteden aan hun kunstcollectie. Nog wat last minute boodschappen doen? Een printbare cadeaubon kan ook per e-mail naar u worden verzonden.
Interesse in het kopen van een cadeaubon of wil je graag meer weten? Laten we contact opnemen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.